Min största längtan.

Med tenta framför mig drömmer jag mig bort till den 23:e december då jag, Andreas och Hedvig styr skutan mot Stornäs där vi ska fira jul tillsammans med hela (!) min familj. Det känns så roligt att vi alla kan samlas efter några år med bortfall, och speciellt med Tanja och Andreas som firar jul med den Hermanssonska klanen för första gången. Allt som allt blir vi tolv personer och vi (jag och mamma då) har redan börjat spåna på aktiviteter och dylikt för att hålla glöden uppe hela julhelgen. Jag längtar efter den där dagen då vi kommer körandes över Stornäsbron och svänger av in i byn, med glitter på marken och snötäckta granar som omfamnar oss. När man passerar Stornäs/Nassjoe-skylten och får parkera bilen uppe vid vägen för att sedan lunka ned med kattbur och packning till ett uppvärmt hus med julen personifierad i luften.

Jag ser fram emot kvällar med gitarrerna, när vi bråkar om vilka ackord som ingår i låten vi spelar eller surar när någon plötsligt ledsnar och börjar spela en helt annan låt. Jag ser fram emot när Liam & Ellie springer runt, runt, runt köket och vardagsrummet med hickande skratt och ett snöre i handen med en kattunge bak i hälarna som vill busa. Hedvig kommer ligga och trycka på övervåningen och Diesel kommer tro att han är en katt som också jagar snören och äter råttor som Atlas bär in till honom. Jag ser fram emot att få introducera Andreas till vår kaotiska jul, till skillnad från deras stillsamma helgfirande på tre man. Jag ser fram emot att få kliva upp och starta dagen med en skidtur längs kultsjön, där pappa kört upp spår med sin specialbyggda spårfåra som dras efter skotern. Jag längtar tills tomten kommer och jag längtar till glöggmys. Jag längtar efter Kalle och jag längtar efter att få se ansiktet på de som ska få mina julklappar. 

Men mest av allt längtar jag bara efter alla dom där som är så utspridda och sällan är på samma geografiska punkt som en själv är. Att få kramas, må, bråka, skoja, prata, sjunga, spela, äta och bara finnas i den här helgen som vi får tillsammans. Kaosa tillsammans. Det är det allra bästa.
 
#1 till vänster: Julen 2008  #2 till höger: Julen 2009 #3: Julen 2010

Jag har några år på nacken som tomteanställd i vår familj. Efter att brorsbarnen kom med in i bilden har det blivit en utomstående tomte, tyvärr. Tycker själv att jag var som klippt och skuren. (och givetvis Jakob som min side kick)


 #4: Julen 2013

Och. Givetvis: De årliga gruppfotot. Längtar redan. Det här året ska vi frikkin' naila det!