Okränkbart värde.

"Blev bara, helt plötsligt, less på att som kristen bli beskylld för att vara verklighetsfrånvänd och hjärntvättad. Var med i en diskussion där de ateister som jag samtalade med krävde mig på ett gudsbevis. Den kristne har "bevisbördan" sägs det men när argumenten kommer bemöts de med hån.
 
Men faktum är att man inte kan motivera människan värde i en gudlös värld. Man kan ge varandra och sig själv värde men då skulle man också kunna ta bort det. Bara i en värld, där vi tänker oss Guds existens kan detta värde bli okränkbart. Det är speciellt viktigt att se när människor gör sig själv eller andra värdelösa. Vi kan veta att människan har ett okränkbart värde, inte för att vi själv tycker det, utan för Gud, som älskar oss har gett oss det."
 
 
 
Ord

Instagram.

Ni vet, jag och teknik. Jag är en typisk person som redan hunnit skälla ut min nya "hippa" telefon så många gånger att slutat hålla räkningen, och då har jag bara haft den en månad. Jag är helt enkelt en sån där jobbig person som är motsträvig när det gäller ny teknik och när det gäller att hänga med i all utveckling. Det går bara för fort och jag känner att man aldrig hinner lära sig de nya prylarna innan det kommer ännu fräschare saker att kasta sig över.
 
Men.
Nu har jag tagit ett steg framåt.
Jag har installerat instagram på min telefon.
 
Jag förstår förstås ingenting och det kommer garanterat att ta ett tag innan jag fattar grejen, men jag känner ändå att det kommer att ta sig. Det här kan bli kul, liksom. Så nu gör jag precis som alla andra och uppmanar er som är intresserade att följa mig där. Evelouhermansson är mitt coola nickname.
Slut på meddelande.
 
Telefonförbannelse (som trots allt är helt okej).

Sommarnätter.

 
Tanken slog mig att jag inte fick vara med om en enda sommarkväll i Vilhelmina den här sommaren. Inga sena kvällsdopp, inga dansgalor, inget tedrickande med mina fina och inga kvällspromenader runt samhället.
Det känns bara så himla sorgligt.