Ljus.

Jag har redigerat lite bilder från jul, börjat plita ner en uppdatering då det var ett tag sedan jag skrev ordentligt här. Tänkte att jag skulle passa på under ledigheten och så.
 
Nu blir det inga bilder.
Istället tänder jag ljus.
 
Ljus till en familj som aldrig tycks få ro men likt förbaskat är starkare än någon annan jag känner. En familj som förlorat, rest sig och nu har fått förlora igen. Döden är en märklig förteelse, det har jag alltid tyckt. Jag önskar bara att döden ibland kunde ge lite heads up ibland - så alla hinner förbereda sig på vad som komma skall.
 
Älskade vän, jag tänder för er. Jag tänker på er.

SMASK 2016.

Smask 2012.


Nu är det verkligen slutstrid innan julfriden får infinna sig. Försöker få klart det sista så att jag ska slippa behöva släpa med mig jobb hem över ledigheten. Men, mitt i allt detta kaoset har jag en otroligt spännande och trevlig nyhet att berätta för er.
 
SMASK - Svenska MusikAkademikernas SångKontest - är en tävling spridd över sveriges musikhögskolor. Ett fantastiskt påfund som dessutom är som störst just här i Piteå. 2012 fick jag en förfrågan att framföra ett bidrag vilket jag gladeligen ställde upp på. Det var både lärorikt och spännande att vara med i en sådan omfattande produktion som SMASK faktiskt är och jag lyckades dessutom kamma hem en bronsmedalj. När jag flyttade tillbaka hit hade jag bestämt för mig att inte vara med på årets föreställning utan avvakta när man känner att man är igång och fått lite pluggrutin. Ja, tji fick jag. Efter ett avhopp fick jag en förfrågan som jag helt enkelt inte kunde säga nej till.
 
2016 ska jag då vara konferencier tillsammans med en kille som heter Niclas. Det är så nytt att jag knappt hunnit förstå det själv, men det känns sådär härligt skrämmande och fantastiskt på samma gång. Ska bara naila en tenta först, sen är vi igång! Manus ska fullföjas, manus ska repas, rekvisita ska ordnas och olika mediainspelningar ska göras. Känns overkligt och ärofyllt, helt klart. Till våren lär allt här handla om just detta. Stay tuned.

I see fire.

Full rulle och samtidigt så lugnt. Vi jobbar just nu som tidigare nämnt med musikteori, men också med någonting som heter musikdata. Vi har fått uppgifter i både Sibelius (Notskrivningsprogram) och Garageband (Inspelningsprogram) för att vi tidigt ska få lära oss programmen och sedan kunna dra nytta av de i utbildningen. Så himla bra tycker jag! Dock ligger jag lite efter med mina uppgifter. Detta är inte på grund av lathet, snarare att det är så förbaskat kul att jag hela tiden slutar upp med att göra helt andra grejer än de faktiska uppgifterna. Idag arrade jag femstämmig sång i all spontanitet och jag tänkte att ni skulle få höra en liten snutt! Omixat och insjunget i min soffa, horisontellt läge. Perfekt.
 
 
 
 
Ps. Det är riktigt skitsvårt att lägga stämmor på sig själv. Det är någonting jag ska öva och bli bättre på.