Insta.

 
 
Någonstans i mitt stilla, teknikmotsträviga sinne har jag lovat mig själv att aldrig lägga upp någon instagrambild på min blogg. Varför? Jo, för då blir man plötsligt bekväm och glömmer bort den där kameran man en gång la en hyffsad stor slant på. Men, nu blev det såhär. Ikväll eller imorgon tänkte jag visa mitt mitt bidrag i temat "Vatten" (ni vet, den där utbyteskursen jag håller i). Tja, i väntan på den tänkte jag röja upp hela mitt place, handla för att kunna julbaka och ikväll - naturligtvis - skaka kropp till Dansapparaten.
 

Fotokurs.

Sedan en vecka tillbaka gör jag någonting som är fantastiskt roligt och otroligt främmande. Jag tillsammans med Peter håller i en fotokurs för två utav skolan utbytesstudenter från Hongkong! Förstå vilken skillnad det är från att lära ut musik på svenska till att lära ut fotografering och kamerans alla delar på engelska - Och för människor som själva inte är så bra på engelska. Otroligt lärorikt är det i alla fall och tjejerna är jättefina som har tålamod för våra konstiga formuleringar och yviga beskrivningar.
 
Till nästa lektion har vi gett dom i uppgift att fotografera vatten i alla dess former. Det som blir kul är att även vi (jag och Peter) ska ta med ett bidrag till temat för att jämföra och diskutera hur man har valt att gå tillväga. Vi försöker att ge dom konkreta tips på hur man kan tänka, vare sig man tar en bild i mörker eller ljus, rörelser eller stillastående objekt. Det är svårt, men himla roligt!
På tal om SD.

Fredrik Backman skrev en krönika om någonting helt annat, men avslutade den välformulerat och fiffigt med: