SMASK 2016.

SMASK har ägt rum och det tog cirka två veckor för mig att vänja om mig vid det vanliga livet igen. Studentspex i all ära, men det här var mäktigt för den Hermanssonska själen. Speciellt när det som väntade efteråt var en distanskurs med bristfällig social närhet - Postbluesen blev total.
 
Hela produktionen samlad. Vilket gäng!
 
 
Jag tänkte berätta lite om SMASK-arbetet:
Arbetet har pågått några månader och jag har jobbat tillsammans med två fantastiska grabbar. Niclas, min co-konferencier-snubbe och Ludwig som varit kreativ producent i hela spektaklet. Ludwig har alltså varit med på alla våra rep, skrivit manus med oss och sagt åt oss vad vi ska göra. Hela. Tiden. Vi har, i princip, inte behövt göra någonting. Det är han som har skrivit ut manus, han som bokat lokaler, han som säger åt oss var vi ska vara och när. Allt, helt enkelt. Man kände sig som värsta kändisen ibland.
 
Bilder från våra sketcher i akt 1.
 
 
Men, när allt repande var klart så väntade SMASK-veckan och *bambambam* mer rep! Det skulle testas mikrofoner, klädbyten, in- och utgångar, frågor till jurygrupper och frågor till artister och så vidare. Allt som måste klaffa när det väl är dags. SMASK är ju en rip-off av den stora Melodifestivalen och därför är ju vissa scener svåra att förutspå när man inte vet vilka finalister som går vidare. Den biten tyckte jag innan var den läskigaste, men väl på plats var jag kolugn och lyckades hantera det bra.

 
Bild #1: Vår första scen. Bild #2: Vår sista.
 
Jurygrupperna äntrar scenen och vårt jobb är att intervjua och sedan förtydliga deras poäng.
 
Kort och gott: Det gick bra. Allt gick så himla bra och det ska bli så spännande att se hur våra finalister från Piteå kommer att klara sig på den stora Riksfinalen i Göteborg! Om någon är nyfiken så går hela föreställningen att se HÄR. Kanske inte så kul att sträckse typ fyra timmar, men det går ju att spola och sånt. Ba så att ni vet.
 
Vinnarna J.O.N.A.S med Jonaslåten och tvåan The Kalenderz med Jag måste kolla min kalender!