Höstlov.

Alltså det här med lov.
Vilken grej.
Jag känner mig som nitton igen!
 
Skämt åsido så tror jag fanimej att alla skulle behöva ett litet lov ibland, vilken arbetskategori man än tillhör. Att få pusta ut, hinna ikapp sig själv och reflektera över alla val man gör istället för att puttra på i samma takt och aldrig hinna med sin självutveckling. För att inte nämna sitt välmående.
Hittlls detta lov har jag främst tagit itu med vilodelen. Majoritet av dagarnas aktiviteter gör jag i sängen och jag sover mer och längre än jag gjort på länge. Jag har ställt fram min symaskin och tagit mig an projekt som jag nästan börjat ge upp på, med goda slutresultat. Jag har promenerat i plusgraderna, kikat på rönnbärena som lyser i allt det bruna och gråa. Jag har hittat mina drömjeans, på H&M av alla ställen, när man minst förväntade mig att jag skulle hitta dom. Jag och Andreas har lagat mat, TILLSAMMANS, för första gången sen gud-vet-när och vi har även ätit den -- TILLSAMMANS. Jag har köpt nytt garn och börjat sticka på en halsduk då alla mina tenderar att försvinna spårlöst under vårkanten någon gång. Samma visa varje år. Jag har övat arr och kommer att kunna repa helhjärtat den här veckan utan att komma oförberedd med andan i halsen. Jag har spelat piano och för första gången på flera veckor gjort den för min skull, med hela hjärtat och utan tankar på prestige. Jag har tränat på Boxen där jag funnit en träningsform jag verkligen trivs med. (kommer inte stå bakom dom orden imorgon då h-e-l-a kroppen lär värka som om den blivit överkörd av ett tåg. Men ändå)
 
Så vad ska man säga?
Än så länge har det här lovet gjort mig bara gott.
Det enda jag skulle önska nu är att få komma hem till fjällen, om än bara för några dagar. Däremot hade jag bestämt mig långt innan lovet att jag skulle spendera hela ledigheten i stan, för bara att ta sig dom där 35 milen är både tidskrävande, påfrestande för kroppen och för knoppen. Så, en annan gång. Jag håller mina tummar för att det inte dröjer allt för länge innan jag ser mitt snötäckta drömlandskap igen.
 
Bilderna togs en magisk novembermorgon 2012. Den första på Kultsjön med dimtäcke
och den andra över Stöksjön och Marsfjället. Hoppas vi ses snart.